מימון של שהייה בבית אבות או בכל מוסד אחר שמיועד לטיפול באנשים שנמצאים במצב סיעודי או תשושי נפש הוא דבר שעולה לא מעט כסף. במצבים שאליהם נקלעים מי שזקוקים לאותם מקומות אין בדרך כלל אפשרות לייצר הכנסה נוספת, והאדם שנכנס לאותם מקומות צריך בעזרת ההון הנוכחי שיש לו לממן את השהות בהם. עבור מעוטי יכולת או מי שלא מצליחים לגייס את כל הסכום הנדרש לאותם מקומות, יש צורך במימון של המדינה, מימון שמגיעה בעזרת שני קודים שחשוב להכיר.
קוד משרד הרווחה
עוד לפני שנדבר על שני הקודים והיחס ביניהם, נתחיל להבין מה בדיוק המשמעות של כל אחד מהם בפני עצמו. הקוד הראשון שעליו נדבר הוא קוד רווחה.
קוד משרד הרווחה הוא מעין שובר או אסמכתא שאותה מעניק משרד הרווחה למי שעומדים בקריטריונים מסוימים לטובת קבלת שירותים שנמצאים תחת אחריות המשרד.
לצורך הדוגמא, קוד סיעודי מיועד לתת מימון לדייר סיעודי עבור מי שזקוק לו, בתנאי שהוא עומד בקריטריונים השונים.
הקוד מכסה גם מסגרות שמיועדות לנוער בסיכון, בעלי מוגבלויות או תשושי נפש. כל אותם אנשים זקוקים לסיוע, והמדינה לא רוצה שמגבלה כלכלית תמנע מהם לקבל את הסיוע הזה.
קוד משרד הבריאות
בדיוק כמו קוד משרד הרווחה, כך גם קוד משרד הבריאות הוא למעשה קוד שניתן למוסדות שיכולים לספק שירות שאותו מערכת הבריאות מממנת.
השירות הזה יכול להיות כל שירות בריאותי, אולם בהקשר שבו אנחנו עוסקים הכוונה היא לבתי אבות סיעודיים.
המצב הרפואי של מי שמגיעים למוסדות הללו הוא לא טוב בלשון המעטה, ומשרד הבריאות לוקח על עצמו חלק מעלות השהייה באותם מוסדות.
קוד משרד הבריאות לא רק מאפשר לכם לקבל את הסבסוד הנדרש אלא גם לדעת שהמוסד שאליו אתם הולכים הוא כזה שקיבל את אישור משרד הבריאות ונמצא תחת פיקוח הדוק שלו.
השאירו פרטים ונשוב אליכם בהקדם
מה המסגרות אליהן אפשר להתקבל עם הקוד?
קוד משרד הבריאות מאפשר להתקבל למוסדות סיעודיים, מוסדות לתשושי נפש או טיפולים רפואיים. הקוד כולל לא רק מימון אלא כאמור גם רגולציה של משרד הבריאות עבור השירות.
גם מסגרות שיקומיות שונות שנמצאות תחת ידיים פרטיות מקבלות מימון דרך הקוד, ואפשר להיכנס אליהן בעזרתו.
מה ההבדל בין שני הקודים?
ההבדל העיקרי בין שני הקודים הוא שמשרד הרווחה מתייחס לאדם שהסטטוס שלו הוא או עצמאי או תשוש וזה בהתאם למצב הרפואי והתפקודי שלו לעומת קוד של משרד הבריאות שמתייחס רק לדיירים סיעודיים, בתפקוד וברפואי.
עם זאת, שני הקודים בסופו של דבר מגיעים לטובת מימון שירותים למי שידו אינה משגת. לבן אדם יכול להיות או קוד של משרד הבריאות או קוד של משרד הרווחה.
מה הקריטריונים לקבלת הקוד?
בסופו של דבר שני הקודים הללו מיועדים לסייע למי שאין בידם את היכולת לשאת בנטל ההוצאות של המוסדות הללו לשהות בהם.
לכן, הקריטריון המרכזי שאותו בוחנים כדי להכריע בשאלת הזכאות לקוד משרד הרווחה כמו גם לקוד משרד הבריאות הוא המצב הכלכלי של מגיש הבקשה.
בעת הגשת הבקשה נבחנות כלל ההכנסות של מגיש הבקשה לרבות פנסיה, קצבאות, הכנסה מנכסים ושומות מס כדי להבין מה בדיוק המצב הכלכלי.
בהקשר של קוד משרד הבריאות נבדק לעומק גם המצב הרפואי של מגיש הבקשה. המגיש יצטרך לעמוד בפני וועדה רפואית של הביטוח הלאומי שתקבע מה בדיוק מצבו הרפואי, ותגזור מכך את גובה הסיוע אותו הוא זכאי לקבל.
קביעת גובה ההשתתפות
בשני הקודים הללו, אחד הדברים שנקבעים הוא גובה ההשתתפות העצמית שאותה צריך מי שמקבל את הקוד לשלם. המדינה אמנם מעניקה סבסוד, אולם ההנחה היא שגם לאדם עצמו יש מחויבות לשאת בנטל השהות שלו בבית אבות.
גובה ההשתתפות העצמית נקבע לפי הכנסותיו, מצב הנכסים והיכולת שלו לעמוד בהוצאות השוטפות. נתון נוסף שנלקח בחשבון וכדאי להיות מודעים אליו הוא ההכנסות של הילדים. כאשר לילדים יש הכנסות גבוהות, יש סבירות לא מבוטלת שתהיה דרישה להשתתפות עצמית גבוה.
השאירו פרטים ונשוב אליכם בהקדם
אפשרות לערער
הדבר האחרון שכדאי לזכור ביחס לשני הקודים הללו הוא שקיימת לכם אפשרות לערער על הקביעה של משרד הרווחה או משרד הבריאות.
לאחר הקביעה שלהם בנוגע לזכאות לקוד משרד הרווחה או משרד הבריאות, קביעת גובה ההחזר שתקבלו כמו גם ההשתתפות העצמית שמוטלת עליכם, ניתנת לכם אפשרות לערער.
כאשר אתם מגישים ערעור שימו לב שאתם מתייחסים לסיבות שגרמו לרשויות לקבוע את הקביעה כפי שהיא, כדי לגרום להן לשקול מחדש את ההחלטה.
מומלץ להתייעץ עם אנשי מקצוע מהתחום קודם הגשת הערעור כדי להגביר את הסיכוי שהוא אכן יתקבל.
בית משהד הוא בית אבות בהרצליה שבו ניתן להשתמש בקוד רווחה וגם בקוד של משרד הבריאות! רוצים לקבל מידע נוסף? צרו איתנו קשר עוד היום
כתבנו גם על הנושאים הבאים: