חוגים ופעילויות פנאי בבתי אבות

בית אבות ותיק, חם ואוהב, הפועל כבר מעל ל-35 שנה ומעניק לדייריו תחושת בית אמיתית. הוקם בשנת 1992 על ידי קהילת יוצאי משהד, ופועל ברישיון משרד הבריאות ומשרד הרווחה.

יחס חם שמבוסס על היכרות עמוקה

כאן לא "מטפלים בדיירים" – כאן מכירים את סיפור החיים שלהם, את ההרגלים הקטנים, את הקפה של הבוקר ואת השירים שהם אוהבים. זה לא שירות, זו היכרות אמיתית.

איכות חיים שלא נמדדת רק ברפואה

אמנם יש כאן השגחה רפואית 24/7, סיעוד צמוד ושירותים ברמה הגבוהה ביותר – אבל בעינינו, איכות חיים זו גם שיחה טובה אחרי ארוחת הצהריים, חיוך של מדריכה בחוג, או סתם רגע של שקט עם כוס תה.

קהילה אמיתית – לא סיסמה שיווקית

בית משהד הוקם לפני 35 שנה מתוך חזון של קהילה. זו לא רק היסטוריה, זו מחויבות שחיה ונושמת בכל מסדרון.

ניהול עם לב, לא רק עם אקסלים

מאחורי הקלעים של המקום עומדים אנשים שפועלים מתוך תחושת שליחות, ולא מתוך אינטרס. כל החלטה מתקבלת קודם כל מתוך שאלה פשוטה: מה הכי נכון לדיירים?

מאמרים נוספים

כשאנחנו שומעים על חוגים בבתי אבות אנחנו אולי חושבים באופן אוטומטי שמדובר בעוד דרך להעביר את הזמן, ולא הרבה מעבר לכך – אבל האמת היא שחוגים ופעילויות פנאי הם חלק משמעותי וחשוב ביומיום של הדיירים בבית אבות. לאיכות החוגים וההפעלות יש השפעה גדולה על ההוואי החברתי במוסד, על הקשר בין הדיירים ואפילו על היכולות הפיזיות והקוגניטיביות שלהם.

מדובר באחד הרכיבים המשמעותיים ביותר בדרך ליצירת סביבה נעימה ומתגמלת בשביל הדיירים, וזהו אחד הגורמים שמשפרים את איכות החיים של הדיירים בבתי אבות. במאמר זה ננסה להציג את מגוון החוגים והפעילויות שבתי אבות מציעים בדרך כלל ואת היתרונות הרבים הכלולים בפעילויות אלה.

חוגים ופעילויות פנאי בבתי אבות

פעילות גופנית מותאמת – הבסיס לבריאות פיזית בגיל השלישי

אחת הדרכים הטובות ביותר לשמירה על בריאות, גמישות ועצמאות תנועתית בגיל השלישי היא תנועה יומיומית. לא מדובר פה בפעילויות ספורטיביות עצימות כמו ריצה למרחקים או משחק כדורגל, אלא בפעילויות ספורט רך שעבר התאמות לבני הגיל השלישי ולאתגרים הייחודיים שצריך להתחשב בהם.

הנה מספר פעילויות לדוגמא:

  • שיעורי התעמלות בבוקר – בסגנון רגוע, מתיחות או התעמלות קלה.
  • חוגי תנועה כמו טאי צ'י רך, יוגה או שחייה
  • ריקודים קלים מלווים במוזיקה אהובה
  • קבוצות הליכה מסודרות וקבועות למרחקים סבירים

שגרה קבועה של פעילות גופנית מכל סוג משפרת את הגמישות, היציבות והעצמאות. היא מבטיחה חיים בריאים ומאוזנים יותר, מרימה את מצב הרוח והמורל – והיא הכי טובה כשעושים אותה ביחד עם החברים והשכנים מבית האבות.

לפרטים נוספים צרו איתנו קשר או מלאו פרטים ונחזור אליכם

חוגי יצירה וחשיבה – לשמור על הראש פעיל

היום כבר ידוע שאחד הדרכים לשמור על בריאות נפשית ומנטלית ולהגיע לאריכות ימים היא הפעלה יומיומית של הראש וגירוי קבוע של האינטלקט. לימוד של דברים חדשים ותרגול של מיומנויות מהעבר שומרים על קואורדינציה גבוה, על זיכרון טוב ועל חדות מחשבתית.

פעילויות יזומות של בית האבות יכולות לספק מגוון רחב של הזדמנויות לשמירה על כשירות מחשבתית, וריכזנו פה מספר דוגמאות לחוגים בסגנון הזה:

אומנות פלסטית – ציור, פיסול, נגרות, גילוף, קרמיקה, אובניים, סריגה, תפירה ועוד מספר רב של חוגים והפעלות שעוזרות לשמור על מיומנויות של מוטוריקה עדינה ושליטה עצמית.

מוסיקה – שירה, נגינה או האזנה מודרכת. למוסיקה השפעה מדהימה על המוח האנושי ועל היכולות שלו.

ספרות – קבוצות קריאה, כתיבה יוצרת ושירה מדוברת.

משחקי חשיבה – תחרויות ושיעורי שחמט, משחקי בינגו, ברידג' ותשבצים. למשחקים אלו ועוד רבים אחרים יש חשיבות רבה בשמירה על כשירות מחשבתית, חדות וערניות.

יש עוד דוגמאות רבות לפעילויות אינטלקטואליות ומעוררות מחשבה שניתן לעשות בבית אבות. המחנה המשותף של כולם הוא בשילוב בין הפעלה משמעותית של המוח וניצול יכולות החשיבה המורכבות שלנו, באופן משולב עם פעילות חברתית ועם פיתוח קשרים חברתיים חדשים ושימור של ישנים.

המטרה היא לא רק להעסיק את הראש – אלא לשמור באופן אקטיבי על הסקרנות והחדות האינטלקטואלית של הדיירים, ולעשות בו שימוש במהלך היומיום.

פעילויות פנאי בבתי אבות

קהילה פעילה – הבסיס ליציבות נפשית

פעילות הפנאי בבית האבות לא מתבצעת בוואקום. יש הקשר חברתי ברור המאחד ומחבר בין כל דיירי בית האבות, וכל פעילות חברתית או יוזמה קהילתית היא הזדמנות נוספת בשביל הדיירים להכיר אחד את השני וליצור קשרים אמיתיים ועמוקים.

לאורך זמן לקשרים אלו יכולה להיות השפעה חיובית גדולה מאוד על הבריאות הנפשית ועל תחושת הביטחון של הדיירים. חברים טובים יכולים לסייע במספר רב של דרכים, ולגרום לדיירים להרגיש רצויים ושייכים.

באמצעות מפגשים חברתיים ויוזמות של בית האבות מתרחשים:

  • מפגש והיכרות עם דיירים חדשים, ויצירת קשרים חברתיים חדשים בגיל השלישי
  • שיחות עמוקות, אוורור רגשי ושיתוף בחוויות היומיומיות של הדיירים
  • אווירה טובה, צחוקים והפגת מתח ובדידות באמצעות מפגש חברתי קליל ומעניין
  • הפגת תחושת הבדידות המכבידה על רבים מבני הגיל השלישי ויצירת קהילה תומכת ומחזקת

תחושת שייכות וחיבור לסביבה הם רכיב חשוב בבריאות הנפשית של האדם, וחשוב מאוד לוודא שבית האבות בו בוחרים מספק שירותי קהילה, חברה ותרבות פנאי עשירים ומלאים.

לפרטים נוספים צרו איתנו קשר או מלאו פרטים ונחזור אליכם

איך יודעים אם בית האבות מציע שירותים כאלו?

איך ניתן לבדוק מראש מה היצע הפעילויות של בית האבות ומה הרמה שלהן? אנו ממליצים להגיע פיזית לבית האבות לביקור, ולנצל אותו לדברים הבאים:

  • לבקש את לוח הפעילויות של בית האבות ולראות את תדירות ואיכות ההפעלות "על הנייר".
  • לשוחח עם דיירים ולשאול אותם אם הם מרוצים מחיי החברה בבית האבות, והאם יש להם תחושת שייכות וקהילה יציבה עם שאר הדיירים.
  • לבחון את התנהלות אנשי הצוות ביחס לדיירים.
  • לבדוק אם יש מדריכים מקצועיים שמעודדים את הדיירים להצטרף ולהשתתף בפעילויות.

זכרו – הדבר המשמעותי ביותר בסופו של דבר הוא אופי הצוות, הגישה המקצועית והיחס שלהם לדיירים. זהו הגורם שישפיע על כל אלמנט אחר בבית האבות, ושווה לבדוק היטב את המצב בבית האבות בו אתם בוחרים.

אצלנו בבית אבות בית משהד תוכלו למצוא מגוון רחב של חוגים ופעילויות פנאי לרווחת הדיירים. רוצים לקבל מידע נוסף על כך? צרו איתנו קשר עוד היום!

הנה כמה מאמרים נוספים שכתבנו:

לקביעת סיור ופרטים נוספים צרו איתנו קשר או מלאו פרטים ונחזור אליכם